Emma zet haar stappen op hoge hakken

Wij worden als accountant en adviseur betrokken bij uiteenlopende opdrachten en vraagstellingen. Als accountant of belastingadviseur kijk je als het ware in de financiële keuken van een onderneming of organisatie. Je kijkt naar de cijfers en analyseert deze. Je hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral met mensen. Communiceren is dus belangrijk. Want wat die cijfers vertellen en wat dat betekent voor mensen, daar gaat het om.

Emma wil een eigen schoenenlijn. Niet alleen omdat zij van hoge hakken houdt, ook omdat ze van ánders houdt. Zo houdt zij ervan om verschillende kleuren aan haar voeten te dragen. Een idee is geboren, maar ook een start-up! Want ze zet door. Ze heeft al afspraken gemaakt met een buitenlandse schoenenfabriek en plannen voor de marketing zijn er ook al.

De adviseurs van Van den Berghe & Partners zetten de plannen van Emma om in financiële cijfers. Een investeringsbegroting, een financieringsbegroting. Stukjes vallen al snel op een plek. Er wordt een keuze voor een rechtsvorm gemaakt en de onderneming gaat daarna direct van start met de verkopen. Van den Berghe & Partners blijft haar continu met raad en daad bijstaan. Emma kan altijd “even sparren” met haar adviseur. Dat vindt ze belangrijk.

Het streven van Emma is dat haar schoenen overal in Nederland te koop zijn. En natuurlijk via haar webshop. Maar de exclusiviteit moet blijven. Het mooie is dat haar klanten geen kopers zijn, maar ‘fans’. En dit laatste inspireert ook haar accountant. Een accountant met ‘fans’, wie wil dat nou niet?

Advies nodig?
Wij helpen u graag

Dimitri van den Berghe

Partner, accountant en belastingadviseur

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op