Fiscaal gunstig schenken aan mijn kinderen

Wij worden als accountant en adviseur betrokken bij uiteenlopende opdrachten en vraagstellingen. Als accountant of belastingadviseur kijk je als het ware in de financiële keuken van een onderneming of organisatie. Je kijkt naar de cijfers en analyseert deze. Je hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral met mensen. Communiceren is dus belangrijk. Want wat die cijfers vertellen en wat dat betekent voor mensen, daar gaat het om.

Hoe kan ik mijn kinderen het beste schenken? Een veel gestelde vraag. En het antwoord is altijd maatwerk. Want de vraag is altijd weer: wat wil je precies? Wil je jouw kind financieel helpen bij het aankopen van een woning? Of wil je daadwerkelijk een bedrag belastingvrij schenken. Heb je daar overigens wel de vrije middelen voor, of zit jouw vermogen voornamelijk “in stenen”? Ook kun je overwegen om aan jouw kind eenmalig een groot bedrag te schenken; de fiscale spelregels daarvoor zijn aanzienlijk verruimd.

Wil je gebruik maken van de mogelijkheden van de verhoogde schenkingsvrijstelling? Houd er dan rekening mee, dat voor elke doelstelling aparte (fiscale) voorwaarden gelden. De adviseurs van Van den Berghe & Partners kunnen je adviseren over de mogelijkheden bij schenken. Wij denken met je mee, geven je praktische tips en regelen de zaken voor je.

Advies nodig?
Wij helpen u graag

Niels Hartog

Relatiebeheerder, belastingadviseur (lid RB)

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op