Hotel eigenaar regelt zijn toekomst

Wij worden als accountant en adviseur betrokken bij uiteenlopende opdrachten en vraagstellingen. Als accountant of belastingadviseur kijk je als het ware in de financiële keuken van een onderneming of organisatie. Je kijkt naar de cijfers en analyseert deze. Je hebt echter niet alleen met cijfers te maken, maar vooral met mensen. Communiceren is dus belangrijk. Want wat die cijfers vertellen en wat dat betekent voor mensen, daar gaat het om.

Dennis, een hoteleigenaar, wil zijn hotel vergroten en verbouwen. Wij worden als accountant vanaf het begin betrokken. De architect maakt een eerste kostenraming en een paar ruwe schetsen. Nicole, zijn vriendin, denkt ook mee.

Na een jaar zijn de plannen zodanig concreet dat een calculatiedeskundige een nauwkeurige bouwbegroting maakt. Daarna wordt ook de bank uitgenodigd. Op advies van Van den Berghe & Partners gaan Dennis en Nicole aan de slag: ze maken een presentatie met alle toekomstplannen prachtig in beeld gebracht, inclusief een commercieel haalbaarheidsonderzoek. Als accountant maken wij alle benodigde financiële begrotingen en de bank neemt de financieringsaanvraag in behandeling. Na ruim een maand is de bank er uit: een akkoord! Er wordt een aannemer gevonden die het gaat bouwen.

Na de grandioze opening bleek Dennis nóg meer plannen te hebben: hij vraagt Nicole ten huwelijk! Dit laatste kon Dennis heel goed zelf; hij had ons even niet meer nodig…

Advies nodig?
Wij helpen u graag

Dimitri van den Berghe

Partner, accountant en belastingadviseur

Geïnteresseerd?
Neem contact met ons op